Mindent a Forma 1-ről
Mindent a Forma 1-ről

Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Lnkcsere
https://www.google.com/ping? sitemap=//forma1tortenet.gportal.hu/sitemap.xml My AMP Page

forma1tortenet

https://dollarnyero.blogspot.com

https://pipikerozella.blogspot.com

http://mihalyfogas-dollarnyero.blogspot.com

https://alternativenergiak.blogspot.com

//finescoop.gportal.hu ekszerteknosok

https://www.amazon.com/

http://11finn.blogspot.com

http://1ujrahasznosit.blogspot.com

 http://11otthon.blogspot.com

http://gyogyvi.blogspot.com

https://netespenzforrasok.blogspot.com/

 https://dollarnyero.blogspot.com/

https://pipikerozella.blogspot.com/

 http://mihalyfogas-dollarnyero.blogspot.com

/ https://alternativenergiak.blogspot.com/

 //havifix.gportal.hu //peptid.gportal.hu

A Google LLC amerikai, tőzsdén bejegyzett részvénytársaság, amit eredetileg zártkörűen működő társaságként alapítottak 1998-ban, és aminek a nevéhez fűződik a Google keresőmotor kifejlesztése és üzemeltetése. A Google központja a „Googleplexben” található, Kalifornia államban, Mountain View-ban. Wikipédia Elnök-vezérigazgató: Sundar Pichai (2015. okt. 2.–) Felkapott Alkalmazottak száma: 114,096 (Q3 2019) Alapítva: 1998. szeptember 4., Menlo Park, Kalifornia, Egyesült Államok Anyaszervezet: Alphabet Inc. (2015–) Leányvállalatok: YouTube, Google.org, Firebase, Dialogflow, TOVÁBBIAK Alapítók: Larry Page, Sergey Brin Fejlesztők: Google LLC Első verzió kiadásának dátuma: 2000. október 23. Google AnalyticsAdSense Google Search Console Google Tag Manager

http://biztospenzek.hupont.hu/

//aquarimus.gportal.hu/

//forma1tortenet.gportal.hu/

//sorozatszulejman.gportal.hu/

//ekszerteknos.gportal.hu/

//peptid.gportal.hu/

//lakashazcsere.gportal.hu/

//publiser.hu.gportal.hu/

 
szam

http://11finn.blogspot.com

 

 
A boxban használt eszközök
 
 

 A boxban használatos eszközök


A boxkiállás a futam egyik legfontosabb része, hiszen a versenyzők a gyors munkának köszönhetően akár több helyet is előre léphetnek, ám ugyanúgy veszthetnek is, ha valami galiba támad.

Négy kereket lecserélni, valamint elég üzemanyagot vételezni a következő kiállásig, amely hét és tizenkét másodperc közötti időt vehet igénybe, függően az üzemanyag mennyiségétől. Ezt a fantasztikus gyorsaságot a csapatok a rengeteg gyakorlásnak köszönhetik, hiszen a szerelők egy szezon folyamán több ezerszer gyakorolják ezt a rutinműveletet. Ehhez azonban a speciális eszközök használata elengedhetetlen. A következőkben nézzük ezeket...
A megfelelő pozicionálás: Amikor egy versenyző beérkezik a boxba, legelső feladata, hogy a megfelelő helyen álljon meg, ahol a szerelők már várnak rá.

Ez a hely ragasztószalaggal van kijelölve az aszfalton. A szalag igen strapabíró, hiszen el kell viselnie a gumik kipörgéséből adódó erőhatásokat, amikor a versenyző elhagyja a boxot. A kijelölt terület közepe táján található két fémes vezető is, mely arra szolgál, hogy elvezesse a statikus elektromosságot az autóból, mely a benzin töltésekor nem kívánatos jelenség. Ezek a vezetők összeköttetésben állnak a benzintöltővel is, hogy leföldeljék azt.

A nyalóka
A boxba kihajtó versenyzőt a ’nyalókás ember’ navigálja, akit eszközéről lehet felismerni, mely egy hosszú rúd, aminek tetején egy korong díszeleg. Természetesen mivel a Formula-1-ről beszélünk az eszköz nem egy egyszerű rúd: szénszálas anyagból készül, hogy kisebb legyen a súlya.

Az első kocsiemelő
Felé tart a versenyző, akinek fő feladata, hogy közvetlen az első kocsiemelő előtt álljon meg. Az eszköz acélcsőből készül, és egy régimódi emelő módszert alkalmaz, melyet a kar lenyomásából létrejövő erőkből hasznosít, és így emeli meg az autó elejét. Léteznek olyan emelők is, melyek hidraulikával működnek, erre jó példa a Williams alakulata, ám a csapatok többsége a sima emelőket alkalmazza. Ha az autót vissza szeretnék tenni az aszfaltra, csak fel kell húzni a kart. A csapatok nem minden esetben ugyanazt az emelőt használják. Mivel ez az alkatrész az autó első szárnyára van szabva, így szerkezetének pontosan illeszkednie kell ahhoz. Az autót minden esetben csak körülbelül 5 centiméterre kell megemelni a földtől. Az emelés célja az, hogy a gumikat ki tudják cserélni a szerelők. Ha az új abroncsok már felkerültek, nincs szükség arra, hogy az autót a levegőben tartsák, sőt, le is kell tenni, hiszen csak úgy tudják az anyacsavarokat megfelelően rögzíteni. Az emelők magasságán néha változtatni kell a boxutca viszonyainak megfelelően. Például Szuzukában, ahol a boxutca lejt, így állítás szükséges, melyet az eszközön könnyedén el lehet végezni.

A hátsó kocsiemelő
A hátsó kocsiemelő egyszerű mechanikai eszköz, melynek igen könnyűnek és mozgathatónak kell lennie, mivel a hátsó kocsiemelő ember az egyetlen olyan személy a boxban dolgozók közül, aki változtatja helyét, hiszen amikor a versenyző beáll a helyére, nem tartózkodhat eredeti pozícióján, mert a pilótának át kell hajtania azon a helyen.

Az önindító
A hátsó kocsiemelő magában foglal egy önindítót is, melyet akkor használnak, ha a motor lefullad, miközben a versenyző el akarja hagyni a boxot. Az eszköz azonos a garázsban használatos szerkezettel, melyet a csapat a szabadedzéseken használ, ám ez annak egy hosszabbított változata. Erre azért van szükség, hogy a kiugró kocsi után lehessen nyúlni, mely már elhagyta eredeti pozícióját.

A kerékcsere
A kerékcsere a boxprocedúra leggyorsabb része. Egy olasz cég szállítja azokat a pisztolyokat, melyekkel az anyacsavarokat fel és le lehet szerelni. Minden csapat más és más anyákat használ, így a pisztolyokat ennek megfelelően különböző fejekkel láthatják el. A csavarok fémből készülnek, így az istállók jó része mágnes fejeket használ, hogy az anyákat ne kelljen fel- és levenni. Azonban ha a pisztolyt túl gyorsan húzzák le a kerékről, a csavar kieshet belőle, ám ez igen ritka.

Bár általában a Formula-1-ben a legfontosabb dolog a kis súly, a csavarpisztolyokra ez nem vonatkozik. El kell viselniük azt a nagy teljesítményt, ami 678 newton/méter forgatónyomatékot jelent. A pisztolyok sűrített levegővel működnek 20 bar nyomáson. Hogy elkerüljék az anyacsavarok elvesztését, jobbos menetet használnak a jobb oldalon, míg balosat a másikon. Minden egyes kerékcserélő embernek van egy tartalék pisztolya, valamint két tartalék anyacsavarja. A pisztolyok különböző színűek, hogy megkülönböztethessék a más-más oldalon használatosakat. A pisztolyon található egy kétállású kapcsoló, mely a fel- és lemenetet állítja.

A kerékcserét kerekenként három ember végzi. Az egyiknek az a feladata, hogy levegye az elkopott abroncsokat, a másiknak pedig az, hogy az újat feltegye. A harmadik személy pedig a csavarpisztollyal dolgozik. A kerékcsere befejeztét az utóbbi kézfeltartással jelzi.

A benzintöltés
A benzinsapka automatikusan felnyílik, ha a pilóta beérkezik a boxutcába és megnyomja a sebességlimitálót. Mikor az autó a helyére gördül, egy szerelő átlátszó plexiüveget helyez a töltőnyílás mögé, aminek segítségével elkerülik, hogy üzemanyag kerüljön az autó kipufogójához, ahol hatalmas a forróság, és ahol az üzemanyag könnyen lángra kaphat. Azért használnak átlátszó plexiüveget, hogy a ’nyalókás ember’ lássa, ha készen van a szerelő a hátsó kerekekkel.

A töltőcsövet két szerelő helyezi az autóba. A tömlő az FIA előírásainak pontos betartásával készül, minden csapat ugyanazt az eszközt használja, melyet egy francia cég (Intertechnique) szállít nekik. Az egyetlen állítási lehetőség az, hogy milyen módon jelezze a töltőnek a rendszer, hogy minden üzemanyag átfolyt a kocsiba. Vannak csapatok, akik azt a módszert választották, hogy a töltőember szemvédőjében egy led jelzi, ha befejeződött a művelet. Mások, mint például a McLaren alakulat, a szórófejen található kijelzőn keresztül kapnak információt. Ha világít a led, akkor folyik az üzemanyag, ha kialudt, készen van a művelet.

A töltőcsövet egyszerűen csak rá kell helyezni a tankbeömlő nyílásra, és elkezd folyni az üzemanyag. Két kar található a szórófejen. Az egyik arra szolgál, hogy a kapcsolódáskor bebillentett reteszt feloldja, a másik pedig arra, hogy az autó és a tömlő közti kapcsolat megszakadjon.

Az üzemanyag mennyiséget a csapatok egy számítógépen programozhatják be, mielőtt versenyzőjük kijönne a boxba. Mikor a töltőcső a kocsihoz kapcsolódik, elkezd ömleni az üzemanyag, majd leáll, ha az összes belement.

A töltőcső hővisszaverő anyaggal van burkolva, hogy a benzint hidegen tartsa. A szabályok kimondják, hogy az üzemanyag hőmérsékletének 10 fokkal a külső hőmérséklet alatt kell lennie.

A biztonság
Egy ember fel van szerelve újraélesztő készülékkel, amit a biztonsági szabályok előírnak. Minden szerelőnél található tűzoltó készülék, melyet egy nagyobb tűz vagy robbanás esetén azonnal használni tudnak. A háttérben egy szerelő egy 60 liter kapacitású tűzoltó készülékkel várakozik.

Összesen két töltőcső áll a csapatok rendelkezésére, így egy embernek csak az a feladata, ha az egyik tömlővel történik valami, azonnal hozni tudja a másikat.

 
ok

Welcome to the mobile web


youtube csatotnam

instagram

https://0mediablogok.blogspot.com/

https://1vulkan.blogspot.com/

http://11finn.blogspot.com

https://hazunktajan.blogspot.com/ 

https://betegsegmegelozes.blogspot.com/ 

https://hovautazzunk.blogspot.com/ 

https://bulvarosmedia.blogspot.com/

 //havifix.gportal.hu //peptid.gportal.hu

//aquarimus.gportal.hu/

//forma1tortenet.gportal.hu/

//sorozatszulejman.gportal.hu/

//ekszerteknos.gportal.hu/

//peptid.gportal.hu/

//lakashazcsere.gportal.hu/

//publiser.hu.gportal.hu/

https://netespenzforrasok.

blogspot.com/

//aquarimus.gportal.hu/ 

//forma1tortenet.gportal.hu/

//sorozatszulejman.gportal.hu/ 

 
 

Top 10 Magyar Instagram Sztár

influencertoplista
 
1. Palvin Barbara          10 235 131
2. Dzsudzsák Balázs   1 002 916
3. Enji Night             668 949
4. Andy Csinger             555 827
5. Tóth Attila             513 090
6. Hódi Pamela             439 508
7. Varga Viktória             424 847
8. Edina Kulcsár             403 063
9. Istenes Bence             398 604
10. Bercsenyi Balazs     395 369
 
 

Top 10 Magyar Youtube Csatorna

 
 
1. VamosART Drawing 1630000
2. PamKutya         1150000
3. Videómánia         1130000
4. Peter Bence          892000
5. KerekMese          758000
6. Radics Peti          736000
7. TheVR                  685000
8. Barni.                  630000
9. luckeY                  628000
10. UNFIELD                  623000

 

 
partnerek
 

Tartalom


Ha neked is bejött az F-Zero 99, de túl sok nehézséget okoz, itt olvashatsz néhány tippet és trükköt, hogy jobban menjen    *****    A manga alapján a Migi to Dali ígérkezik a 2023 õszi szezon legrejtélyesebb animéjének. Érdemes lesz megnézni.    *****    Közel 20 év után visszatért az F-Zero sorozat. És micsoda visszatérés volt! Olvass róla itt.    *****    Mindenkinek kedvezõ árakkal, születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, gyermek és gyermektervezési horoszkóp! Kattints    *****    A Super Mario Bros. Movie az idei év egyik legjövedelmezõbb animációja. De vajon annyira jó is? Olvass róla itt.    *****    A Gran Turismo azon filmadaptációk közé tartozik, amit érdemes megnézni. Olvass róla a Gaming Haven-en!    *****    A most õsszel érkezõ Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. ígéretes animének tûnik. A négy testvérrõl bemutatót itt olvashatsz.    *****    RITA-ORA.NET / Megnyílt Magyarország egyetlen Rita Ora rajongói oldala! Látogass el hozzánk és olvasd el a friss híreket    *****    Ismerd meg a Bakuten!!-t, olvasd el az 1. rész részletes elemzését! Késõbb további elemzések várhatók. Anime Odyssey!    *****    Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen Álom otthon.    *****    Mivel a Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru anime karakterei fiatal felnõttek, ezért a személyiségüket is mélyebben lehet elemezni.    *****    A Wave Race: Blue Storm egy nagyon jó nyári játék. És még több más játékról is olvashatsz: The Gaming Haven!    *****    Ha augusztus 19, akkor Haikyuu!!-nap! A közzétett bejelentésekrõl olvashatsz itt.    *****    Barbie(2023) - Barbie(2023) - Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023) Barbie(2023)    *****    A Wave Race 64 több mint 25 éve jelent meg, mégis jó minden nyáron játszani vele. Több más játékról is olvashatsz itt!    *****    Folyamatosan bõvülõ információk a Donkey Kong-tól a Super Mario Bros. Wonder-ig. Hungarian Super Mario Fan Club!    *****    Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023) - Rózsaszínbe csomagolt társadalomkritika - Barbie(2023)    *****    A Romeo no Aoi Sora egy csodálatos anime. Errõl és több más animérõl is olvashatsz. Anime Odyssey!    *****    Arikawa Hiro: A búcsúzó macska mellett több könyvrõl is olvashatsz recenziókat. Nézz szét a bõvülõ magánkönyvtáramban.    *****    Most rendelhetsz saját, vagy szeretteid részére születési horoszkópot és 3 éves elõrejelzést nagyon kedvezõ áron. KATT!