Mindent a Forma 1-ről
Mindent a Forma 1-ről

itt bármit hirdethetsz sokan kérdezitek hol hirdessek itt egy leirás http://biztospenzek.hupont.hu/ az oldalrol jött pár reff

Menü
 
Lnkcsere

https://dollarnyero.blogspot.com

https://pipikerozella.blogspot.com

http://mihalyfogas-dollarnyero.blogspot.com

https://alternativenergiak.blogspot.com

//finescoop.gportal.hu ekszerteknosok

https://www.amazon.com/

http://11finn.blogspot.com

http://1ujrahasznosit.blogspot.com

 http://11otthon.blogspot.com

http://gyogyvi.blogspot.com

https://netespenzforrasok.blogspot.com/

 https://dollarnyero.blogspot.com/

https://pipikerozella.blogspot.com/

 http://mihalyfogas-dollarnyero.blogspot.com

/ https://alternativenergiak.blogspot.com/

 //havifix.gportal.hu //peptid.gportal.hu

http://biztospenzek.hupont.hu/

//aquarimus.gportal.hu/

//forma1tortenet.gportal.hu/

//sorozatszulejman.gportal.hu/

//ekszerteknos.gportal.hu/

//peptid.gportal.hu/

//lakashazcsere.gportal.hu/

//publiser.hu.gportal.hu/

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
szam

http://11finn.blogspot.com

 

 
A boxban használt eszközök
 
 

 A boxban használatos eszközök


A boxkiállás a futam egyik legfontosabb része, hiszen a versenyzők a gyors munkának köszönhetően akár több helyet is előre léphetnek, ám ugyanúgy veszthetnek is, ha valami galiba támad.

Négy kereket lecserélni, valamint elég üzemanyagot vételezni a következő kiállásig, amely hét és tizenkét másodperc közötti időt vehet igénybe, függően az üzemanyag mennyiségétől. Ezt a fantasztikus gyorsaságot a csapatok a rengeteg gyakorlásnak köszönhetik, hiszen a szerelők egy szezon folyamán több ezerszer gyakorolják ezt a rutinműveletet. Ehhez azonban a speciális eszközök használata elengedhetetlen. A következőkben nézzük ezeket...
A megfelelő pozicionálás: Amikor egy versenyző beérkezik a boxba, legelső feladata, hogy a megfelelő helyen álljon meg, ahol a szerelők már várnak rá.

Ez a hely ragasztószalaggal van kijelölve az aszfalton. A szalag igen strapabíró, hiszen el kell viselnie a gumik kipörgéséből adódó erőhatásokat, amikor a versenyző elhagyja a boxot. A kijelölt terület közepe táján található két fémes vezető is, mely arra szolgál, hogy elvezesse a statikus elektromosságot az autóból, mely a benzin töltésekor nem kívánatos jelenség. Ezek a vezetők összeköttetésben állnak a benzintöltővel is, hogy leföldeljék azt.

A nyalóka
A boxba kihajtó versenyzőt a ’nyalókás ember’ navigálja, akit eszközéről lehet felismerni, mely egy hosszú rúd, aminek tetején egy korong díszeleg. Természetesen mivel a Formula-1-ről beszélünk az eszköz nem egy egyszerű rúd: szénszálas anyagból készül, hogy kisebb legyen a súlya.

Az első kocsiemelő
Felé tart a versenyző, akinek fő feladata, hogy közvetlen az első kocsiemelő előtt álljon meg. Az eszköz acélcsőből készül, és egy régimódi emelő módszert alkalmaz, melyet a kar lenyomásából létrejövő erőkből hasznosít, és így emeli meg az autó elejét. Léteznek olyan emelők is, melyek hidraulikával működnek, erre jó példa a Williams alakulata, ám a csapatok többsége a sima emelőket alkalmazza. Ha az autót vissza szeretnék tenni az aszfaltra, csak fel kell húzni a kart. A csapatok nem minden esetben ugyanazt az emelőt használják. Mivel ez az alkatrész az autó első szárnyára van szabva, így szerkezetének pontosan illeszkednie kell ahhoz. Az autót minden esetben csak körülbelül 5 centiméterre kell megemelni a földtől. Az emelés célja az, hogy a gumikat ki tudják cserélni a szerelők. Ha az új abroncsok már felkerültek, nincs szükség arra, hogy az autót a levegőben tartsák, sőt, le is kell tenni, hiszen csak úgy tudják az anyacsavarokat megfelelően rögzíteni. Az emelők magasságán néha változtatni kell a boxutca viszonyainak megfelelően. Például Szuzukában, ahol a boxutca lejt, így állítás szükséges, melyet az eszközön könnyedén el lehet végezni.

A hátsó kocsiemelő
A hátsó kocsiemelő egyszerű mechanikai eszköz, melynek igen könnyűnek és mozgathatónak kell lennie, mivel a hátsó kocsiemelő ember az egyetlen olyan személy a boxban dolgozók közül, aki változtatja helyét, hiszen amikor a versenyző beáll a helyére, nem tartózkodhat eredeti pozícióján, mert a pilótának át kell hajtania azon a helyen.

Az önindító
A hátsó kocsiemelő magában foglal egy önindítót is, melyet akkor használnak, ha a motor lefullad, miközben a versenyző el akarja hagyni a boxot. Az eszköz azonos a garázsban használatos szerkezettel, melyet a csapat a szabadedzéseken használ, ám ez annak egy hosszabbított változata. Erre azért van szükség, hogy a kiugró kocsi után lehessen nyúlni, mely már elhagyta eredeti pozícióját.

A kerékcsere
A kerékcsere a boxprocedúra leggyorsabb része. Egy olasz cég szállítja azokat a pisztolyokat, melyekkel az anyacsavarokat fel és le lehet szerelni. Minden csapat más és más anyákat használ, így a pisztolyokat ennek megfelelően különböző fejekkel láthatják el. A csavarok fémből készülnek, így az istállók jó része mágnes fejeket használ, hogy az anyákat ne kelljen fel- és levenni. Azonban ha a pisztolyt túl gyorsan húzzák le a kerékről, a csavar kieshet belőle, ám ez igen ritka.

Bár általában a Formula-1-ben a legfontosabb dolog a kis súly, a csavarpisztolyokra ez nem vonatkozik. El kell viselniük azt a nagy teljesítményt, ami 678 newton/méter forgatónyomatékot jelent. A pisztolyok sűrített levegővel működnek 20 bar nyomáson. Hogy elkerüljék az anyacsavarok elvesztését, jobbos menetet használnak a jobb oldalon, míg balosat a másikon. Minden egyes kerékcserélő embernek van egy tartalék pisztolya, valamint két tartalék anyacsavarja. A pisztolyok különböző színűek, hogy megkülönböztethessék a más-más oldalon használatosakat. A pisztolyon található egy kétállású kapcsoló, mely a fel- és lemenetet állítja.

A kerékcserét kerekenként három ember végzi. Az egyiknek az a feladata, hogy levegye az elkopott abroncsokat, a másiknak pedig az, hogy az újat feltegye. A harmadik személy pedig a csavarpisztollyal dolgozik. A kerékcsere befejeztét az utóbbi kézfeltartással jelzi.

A benzintöltés
A benzinsapka automatikusan felnyílik, ha a pilóta beérkezik a boxutcába és megnyomja a sebességlimitálót. Mikor az autó a helyére gördül, egy szerelő átlátszó plexiüveget helyez a töltőnyílás mögé, aminek segítségével elkerülik, hogy üzemanyag kerüljön az autó kipufogójához, ahol hatalmas a forróság, és ahol az üzemanyag könnyen lángra kaphat. Azért használnak átlátszó plexiüveget, hogy a ’nyalókás ember’ lássa, ha készen van a szerelő a hátsó kerekekkel.

A töltőcsövet két szerelő helyezi az autóba. A tömlő az FIA előírásainak pontos betartásával készül, minden csapat ugyanazt az eszközt használja, melyet egy francia cég (Intertechnique) szállít nekik. Az egyetlen állítási lehetőség az, hogy milyen módon jelezze a töltőnek a rendszer, hogy minden üzemanyag átfolyt a kocsiba. Vannak csapatok, akik azt a módszert választották, hogy a töltőember szemvédőjében egy led jelzi, ha befejeződött a művelet. Mások, mint például a McLaren alakulat, a szórófejen található kijelzőn keresztül kapnak információt. Ha világít a led, akkor folyik az üzemanyag, ha kialudt, készen van a művelet.

A töltőcsövet egyszerűen csak rá kell helyezni a tankbeömlő nyílásra, és elkezd folyni az üzemanyag. Két kar található a szórófejen. Az egyik arra szolgál, hogy a kapcsolódáskor bebillentett reteszt feloldja, a másik pedig arra, hogy az autó és a tömlő közti kapcsolat megszakadjon.

Az üzemanyag mennyiséget a csapatok egy számítógépen programozhatják be, mielőtt versenyzőjük kijönne a boxba. Mikor a töltőcső a kocsihoz kapcsolódik, elkezd ömleni az üzemanyag, majd leáll, ha az összes belement.

A töltőcső hővisszaverő anyaggal van burkolva, hogy a benzint hidegen tartsa. A szabályok kimondják, hogy az üzemanyag hőmérsékletének 10 fokkal a külső hőmérséklet alatt kell lennie.

A biztonság
Egy ember fel van szerelve újraélesztő készülékkel, amit a biztonsági szabályok előírnak. Minden szerelőnél található tűzoltó készülék, melyet egy nagyobb tűz vagy robbanás esetén azonnal használni tudnak. A háttérben egy szerelő egy 60 liter kapacitású tűzoltó készülékkel várakozik.

Összesen két töltőcső áll a csapatok rendelkezésére, így egy embernek csak az a feladata, ha az egyik tömlővel történik valami, azonnal hozni tudja a másikat.

 
ok

https://www.baidu.com/

 

 

https://dollarnyero.blogspot.com

https://pipikerozella.blogspot.com

http://mihalyfogas-dollarnyero.blogspot.com

https://alternativenergiak.blogspot.com

//finescoop.gportal.hu ekszerteknosok

https://www.amazon.com/

http://11finn.blogspot.com

http://1ujrahasznosit.blogspot.com

 http://11otthon.blogspot.com

http://gyogyvi.blogspot.com

https://netespenzforrasok.blogspot.com/

 https://dollarnyero.blogspot.com/

https://pipikerozella.blogspot.com/

 http://mihalyfogas-dollarnyero.blogspot.com

/ https://alternativenergiak.blogspot.com/

 //havifix.gportal.hu //peptid.gportal.hu

http://biztospenzek.hupont.hu/

//aquarimus.gportal.hu/

//forma1tortenet.gportal.hu/

//sorozatszulejman.gportal.hu/

//ekszerteknos.gportal.hu/

//peptid.gportal.hu/

//lakashazcsere.gportal.hu/

//publiser.hu.gportal.hu/

 

SEO Stats powered by MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net

 
partnerek
 

Tartalom


Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!